حلوای مجلسی
حلوا
یکی از محبوبترین دسرهای خاورمیانه ، حلوای مجلسی است; در این مقاله میخوایم از طرز تهیه حلوای مجلسی رو بهتون آموزش بدیم ; در بسیاری از مناطق ایران از زمانهای قدیم چه برای مراسم ترحیم و شادی و عروسی و جشنهای مذهبی و چه برای مجلس ختم و عزاداریهای ملی و مذهبی حلوا پای ثابت سفره و نذریهاست; اما چطور میتوانیم یک حلوای طلایی و خوشمزه درست کنیم
مواد لازم برای تهیه حلوای مجلسی
- آرد سفید; آرد گندم سبوسدار یا آرد سنگک ۲ فنجان سر پر
- روغن جامد یا روغن حیوانی ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع یک چهارم فنجان
- پودر هل به مقدار لازم
- خلال پسته و بادام و پودر نارگیل برای تزیین حلوا
مواد لازم برای تهیه شهد حلوا
- آب نصف فنجان
- گلاب نصف فنجان
- شکر یک و نیم فنجان
- زعفران به میزان دلخواه
طرز تهیه حلوای مجلسی
قبل از هر چیز آرد را الک کنید تا حین پخت گولهگوله نشود; آرد را روی شعله ملایم گاز تفت دهید و مرتب هم بزنید تا تمام ذرات آرد به صورت هماهنگ تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته شود; زمانی که رنگ آرد کمی تغییر کرد و به رنگ کرمی درآمد، شعله را خاموش کنید; یک بار دیگر آردهای تفت داده شده را الک کنید تا یک حلوای صاف; یکدست و لطیف داشته باشید.
قرار است یکبار دیگر آرد را با روغن هم تفت بدهیم پس همانقدر که در مرحله نخست تفت دادن رنگ آرد کمی تغییر کرد و به رنگ کرم درآمد شعله را خاموش کنید; بعد از الک کردن دوباره، آرد را دوباره در ماهی تابه یا قابلمه بریزید و آن را به سمت گوشههای ظرف کنار بزنید ; به نحوی که وسط قابلمه خالی شود; در این مرحله پودر هل، روغن جامد یا حیوانی و روغن مایع را همه با هم اضافه کنید و شعله گاز را روی درجه ملایم تنظیم کنید; مواد فوق را مرتب به هم بزنید تا به رنگ دلخواه حلوایی که میخواهید برسید.
در این مرحله شهد را به آرامی به ترکیب فوق اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا شهد خوب به خورد مواد برود; حالا در صورت دلخواه چند قطره گلاب و در صورت تمایل چند قطره عرق هل اضافه کنید; وقتی حلوا به روغن افتاد شعله را خاموش کنید; در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل یا دارچین تزیین کنید.