گروه موسیقی سنتی عرفانی در مراسم ختم اجرای بسیار متفاوتی دارد.
گروه تشگیل شده از ساز های سنتی و خاطره انگیز است
موسیقی سنتی ایرانی فرهنگ صوتی ما ایرانیان است. زیبایی و گوشنوازی فراز و فرودهای این فرهنگ اصیل در نوع خود بینظیر است.
این موسیقی ریشهای چندهزارساله دارد و در زمان شکلگیری تمدن ایلامیها پا به عرصه گذاشته است.
این موسیقی بهلطف جذابیتهای ذاتی خود و بههمت هنرمندان ایرانی زنده مانده و سینهبهسینه و نتبهنت همچون میراثی گرانبها به نسل جوان امروزی منتقل شده است.
نقش گروههای موسیقی و هنرمندانی که در زمینه موسیقی سنتی ایرانی فعالیت میکنند، در حفظ این میراث انکارناپذیر است. در این مقاله گروه های موسیقی سنتی ایرانی را معرفی کردهایم.
نمونه ای از گروه موسیقی عرفانی
موسیقی ایرانی ممکن است هم به شکل آوازی و هم با ساز اجرا شود.
از جمله رایجترین سازها در این موسیقی، ساز زهی-زخمهای تار و سهتار، ساز زهی-کششی کمانچه، ساز بادی نی، زهی-کوبشی سنتور همراه با ساز ضربی یا کوبه ای مانند دف. تنبک هستند علاوه بر آنها سازهای دیگری نیز که در ایران وجود دارند، ممکن است استفاده شوند؛
از آن جمله سازهای موسیقی عرفانی سنتی:
- زخمهای:دیوان، دوتار، عود (بربط)، تنبور، چگور، رباب، قانون، چنگ
- کششی: قیچک، سرود.نی .نی انبان
- سازهای بادی: نرمهنای، نی انبان، کرنا، بالابان، دوزله، سرنا، نفیر، دونیه، شمشال
- سازهای ضربی: دایره، دهل، تنبک، نقاره، سنج، طاس، دف
همچنین از اواخر دورهٔ قاجار تحت تأثیر موسیقی اروپایی سازهای غربی مانند فلوت، پیانو و کلارینت (قرهنی) نیز برای نواختن موسیقی دستگاهی ایرانی استفاده میشدند. در این میان ویلن جایگاه خاصی در موسیقی ایرانی پیدا کرد به طوری که سالها کمانچه را از صحنه خارج کرده بود.
البته در خصوص مراسم ترحیم معمولا ۳ تا ساز استفاه میشود ماننده ساز نی، ساز دف، ساز تار این سه تا ساز بیشترین کاربردن را دارد. البته بسیار سلیقه ای است
روش اجرای مراسم با گروه موسیقی بسیار متفاوت است. راه و روش خودش را دارد زیرا بیشتر از تصنیف های خاطره انگیز در این روش مراسم انتخاب میشود و برای صاحبین عزا حکم تسکین درد را دارد.حتما باید سعی کنید نمونه کار مراسم گروه موسیقی را دیده و بعد هماهنگی لازم را انجام دهید.
با ما در اینستاگرام همراه باشید